RESTYLE JE CV!

Naast de gesprekken en opdrachten is het bijwerken van je Curriculum Vitae ook een belangrijk onderdeel van een coachingstraject. Je CV moet natuurlijk actueel zijn, maar ook de beschrijving en de uitstraling (layout) moeten passen bij de baan waarop je solliciteert.

Ik heb alvast wat handige tips voor je overzichtelijk op een rijtje gezet in een download.

meer plezier in je werk, ander werk, welk werk past er bij mij, hoe vind ik een leukere baan, hoe haal ik meer voldoening uit werk, hoe haal ik meer energie uit mijn werk, Noord-Holland, regio Haarlem, regio Amsterdam, leuker werk vinden, waarderend onderzoeken, oplossingsgericht werken, oplossingsgericht coachen

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK

DISNEY-STRATEGIE

Joyce Blok heeft meegewerkt aan Het complete Loopbaanboek '. Hierin beschrijft zij de NLP-techniek: Disney-strategie. Een kijkje achter de dromen naar het waarmaken van de passie. Deze methodiek wordt regelmatig ingezet bij de start van een individueel loopbaantraject. Het geeft input aan het proces en helpt de coachee zijn/haar eigen antwoorden en stappen te formuleren.

OVER HET COMPLETE LOOPBAANBOEK

Het loopbaanboek brengt het brede vakgebied van de loopbaanprofessional in kaart. Het biedt een inhoudelijk overzicht van het theoretisch kader waarbinnen de loopbaanbegeleiding plaatsvindt en geeft inzicht in de praktijk van het begeleidingsproces en de bijbehorende methoden, technieken en instrumenten. (Het Complete Loopbaanboek door Susan van Ass | Uitgeverij Boom/Nelissen)

Leonie: "Omdat ik tegen mijn eigen beperkingen op liep en moeite had om echt een stap te zetten heeft Joyce mij ondersteund door NLP. Dit heb ik als heel verhelderend ervaren. Na een aantal gesprekken met Joyce heb ik heel gericht op verschillende functies gesolliciteerd. Al vrij snel ben ik op een fijne nieuwe werkplek terecht gekomen. Laatst dacht ik nog even terug aan de prioriteiten die ik voor een nieuwe werkkring had bepaald en realiseerde me dat ik praktisch alle punten gerealiseerd heb!”

WAT DOET NLP?

Afhankelijk van je vraag kan NLP je onder andere het volgende opleveren:

• Je bent in staat om blokkades in je functioneren te doorbreken.

• Je hebt meer zelfvertrouwen, zelfsturing en veerkracht.

• Je ontdekt je mogelijkheden en talenten en durft daarop te vertrouwen.

     

WAT IS NLP?

NLP is een methode waarbij het brein als het ware wordt ‘geprogrammeerd’ om het anders te gaan doen. Daarmee is NLP (Neurolinguistisch Programmeren) een vorm van coaching die snel, duidelijk en overzichtelijk is.

Als NLP Master gaat Joyce ervan uit dat iedereen beschikt over innerlijke hulpbronnen om je unieke persoonlijkheid tot uitdrukking te brengen. NLP helpt je om die hulpbronnen aan te boren.  

JOY! Loopbaancoaching heeft een eigen methodiek ontwikkeld gebaseerd op NLP, Appreciative Inquiry en Oplossingsgericht werken. Haar werkwijze kenmerkt zich door 'waarderend onderzoeken' (uitgaan van je kracht in plaats van je zwaktes) en helpt je om onzekerheden te overwinnen. Daarnaast word je gestimuleerd om jezelf als uitgangspunt te nemen en om te handelen vanuit jouw talenten en verlangens.

WAT IS APPRECIATIVE INQUIRY?

De benadering van Appreciative Inquiry (AI) is positief waarderend met aandacht voor die elementen in werk en leven waar jij blij van wordt, belangrijk vindt en waardeert.

AI richt de aandacht op wat goed gaat en hoe dat goede verder vergroot en versterkt kan worden. Je ontdekt jouw kracht en leert hoe je die kunt inzetten om te werken naar een aantrekkelijk toekomstperspectief waarin groei, verandering en verbetering besloten liggen.

Je onderneemt acties op basis van wat je in jouw leven en werk echt belangrijk vindt en daarmee zet je de eerste stappen richting het succes van de toekomst.  

WAT IS OPLOSSINGSGERICHT WERKEN?

Bij oplossingsgericht werken staat de wens/het doel centraal en niet het probleem. Vervolgens onderzoeken we samen welke stappen je al hebt genomen om je doel te bereiken. En wat daarbij heeft geholpen, zodat je dit waar mogelijk, nog beter kunt benutten.

Het gaat erom de juiste verandering te herkennen en te versterken. Door extra aandacht te besteden aan wat goed gaat en dit verder uit te bouwen werk je aan een solide basis van waaruit je je doelen kunt realiseren.

ACT-METING

De ACT-meting is gebaseerd op de theorie van Carl Jung. Deze unieke en gevalideerde methode maakt het bewuste en vooral ook het onbewuste potentieel zichtbaar op individueel niveau en helpt je te focussen op je drijfveren, natuurlijke competenties en kwaliteiten. Het krachtige is, dat ACT tevens gedrag meet; dus ook gedrag dat is aangeleerd (en je nu mogelijk in de weg zit). Dit maakt dat je je talenten en kwaliteiten beter leert inzetten, afgestemd op de doelstellingen van de organisatie. ACT kan een onderdeel vormen van een loopbaantraject, maar is eventueel ook los te boeken.

Deze meting gaat 'dieper' dan de reguliere loopbaantesten. Ook de werkwijze is vernieuwend; als deelnemer vul je geen vragen in, maar kies je uit beelden en competenties.

RESULTAAT

• inzicht in drijfveren;

• inzicht in natuurlijke competenties en groeipotentieel;

• rapportage van de ACT-meting.

MEER ERVARINGEN

LOOPBAANCOACHING         ORGANISATIES         WERKWIJZE         JOY(CE)         ERVARINGEN         CONTACT

© 2023 JOY! Loopbaancoaching | Alle rechten voorbehouden | KVK 53272196